tirsdag den 3. maj 2011

Supersuppe med røde linser og tomat


Denne opskrift er noget af en evergreen her på matriklen. Ofte er alle ingredienserne lige ved hånden (det kommer de også til at være hos dig når du smager denne suppe!) og den er sund, let og smagfuld! Opskriften stammer fra den tidligere omtalte favoritkogebog Suveræne Successer, men jeg har lavet et par justeringer med tiden, så her kommer min version:

3 fed hvidløg
1 stort løg
1 lille stykke frisk ingefær
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 kanelstang
2 stjerneanis
5 stilke frisk timian, oregano eller rosmarin
1 spsk tørret basilikum
2-3 laurbærblade
1 spsk cayennepeber eller efter smag
150 g røde linser
2 dåser hakkede flåede tomater
5 dl grøntsagsboullion eller vand
Salt, peber
Saft af en appelsin
Evt. lidt fløde

Hak løg og hvidløg og evt. ingefær. Svits i olie i en rummelig gryde. Tilsæt peberfrugt og gulerødder og alle krydderierne og rør godt rundt. Tilsæt linser, tomater og vand eller grøntsagsboullion. Tilsæt godt med salt og peber, bring i kog og lad simre i 30-40 minutter. Tag nu gryden af varmen, fisk kanelstangen, stjerneanis og laurbærbladene op og blend den glat med en stavblender. Smag på den. Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt appelsinsaften og evt. lidt fløde - jeg brugte 2 spsk fraiche 6 %. Smag grundigt til igen. Servér med en klat fraiche eller yoghurt og friskkværnet peber sammen med friskbagte boller, fx squashboller. Jeg havde også lige kogt nogle kikærter, så jeg lavede også en cremet hummus der også smagte godt på squashbollerne sammen med suppen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar