onsdag den 18. maj 2011

Sommerhummus med rygeost, radiser og agurk


Denne opskrift er tyvstjålet fra http://politiken.dk/tjek/tjekmad/kogebogen/ og forfatteren er ingen ringere end Tina Scheftelowitz - hende og jeg har åbenbart samme smagsløg! Og så er hun altså ret fantastisk og nyskabende uden at være fin på den. Love it! Her var ideen at lave en slank udgave af hummus, dvs. ikke tilsætte vildt meget olie og så i stedet røre den med rygeost 10% for at få en skøn røget smag. Og hold op hvor det fungerede! Jeg bringer opskriften som jeg lavede den:


2 håndfulde kogte kikærter
saft af 1/2 citron
2 tsk salt
masser af friskkværnet peber
1 tsk spidskommen
En sjat olivenolie
Lidt vand, ca. 1/2 dl
1 spsk tahini


Blend det hele til en ensartet masse og smag til. Tag nu dit bæger med fynsk økologisk rygeost 10% og rør ca. halvdelen i hummussen. Smag til igen (meget vigtigt!). Skær en masse radiser og en halv agurk i tern og servér med ristet rugbrød i tynde skiver, lidt hvedebrød efter eget valg eller 2 skiver godt, groft knækbrød.
Skøn måde at forene kikærter med rygeost og skabe lidt nyt samspil! Jeg synes faktisk godt smagen kunne have været mere røget, så en anden gang vil jeg forsøge med en 1% rygeost - der er virkelig smæk på røgen og så bruge lidt mindre. Men det var virkelig lækkert, cremet og frisk!


Sådan kan en frokost altså sagtens se ud. Skønt!
   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar