søndag den 1. maj 2011

Fennikel-fiskedeller, ovnstegte kartofler, ærter og lynaïoli

Vi havde en rest af fiskemandens torskefars i fryseren, det blev tøet op i morges og lækre, friske fiskedeller blev lavet! Men først blev 2 håndfulde kartofler skrubbet og skyllet, men ikke skrællet og stegt i ovnen med selskab af olivenolie, salt, peber, fennikelfrø og pimentón. 225 grader i en time i vores ovn.


Fennikel-fiskedeller:
1 hel fennikel
700 g torskefars
1 stængel citrongræs
1/2 rødløg
1 lille stykke ingefær
1 spsk pimentón
Saft af 1/2 citron
Salt, peber

Skær fenniklen i små fine tern. Hak rødløget, ingefæren og citrongræsset. Bland det hele i farsen, tilsæt de resterende ingredienser og lad den trække lidt i køleskab. Steg derefter i lidt olie og smør til de er godt møre.

Lyn-aïoli:
3-4 spsk god mayonaise
2 tsk citronsaft
1-2 fed hvidløg
Salt, peber
Fintklippet krydderurt, fx kørvel

Hak hvidløget super-super fint. Bland det med mayonaisen og tilsæt resten. Smag til. Lad også gerne den trække.



Ærter:
Tø nogle ærter op og spis dem. Det er godt for dig. Har jeg hørt.

Super dejlig måde at få ordentlig, sund mad på uden det store arbejde. Også rigtig godt hvis man ikke altid orker at sidde med en helstegt fisk og bare vil have noget let og lækkert :)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar