tirsdag den 24. maj 2011

Kæmpe bruschetta med aubergine, gorgonzola, parmaskinke, rødløg og grønne oliven

Jeg havde bagt et gigantisk brød på basis af surdej og semolinamel (en slags grov, gullig durummel). Men det gik noget galt. Efter hævningen var dejen blevet helt flydende og uregerlig, men i min distræthed væltede jeg det alligevel ud på en plade, smed det i ovnen og håbede på det bedste... Det hævede slet ikke i ovnen og blev meget, meget fladt. Det smagte dog egentlig fint, men var noget sprødt. Derfor tænkte jeg at det kunne bruges som en art kæmpe-bruschetta, wannabe-pizza, kald det hvad du vil. Det blev noget alternativt, men fint mættende og lidt anderledes.


Jeg startede med at lave en tomatsovs af:
3 fed hakkede hvidløg
1 hakket løg
1 dåse hakkede tomater
1 sjat balsamico
Salt, peber
1 tsk honning
1 spsk basilikum
Lidt vand

Svist løg og hvidløg i olie, tilsæt resten og lad simre i så lang tid du orker. Flæk dit kæmpe fladbrød og smør med tomatsovsen. Jeg ved at der på irma.dk ligger en lignende grundidé hvor de bruger et af deres halv-bagte foccasiabrød som bund.Nu kan du jo sådan set gå helt amok med hvad du har lyst til. Jeg brugte denne dag:

1 aubergine i skiver
1 stor pakke parmaskinke
Lidt gorgonzola på den ene halvdel
1 rød løg
2 kugler frisk mozzerella
Grillede grønne oliven uden sten (virkelig lækre, købt i Fakta)
Basilikum
Salt, peber

Fordi mit brød var så sprødt, blev bruschettaerne bagt ved høj varme i 15 minutter. Rucola ville have været en god topping og shiraz fungerer også fint til :) Eller lidt friskhøvlet parmesan. Der var rigtig meget mad, så der er lækre rester til frokost i morgen. I morgen kal jeg en helt speciel ret i tankerne: Asiatisk blomkålsalat med crunchy satay-gris, det glæder jeg mig til at lave! Selv om jeg ikke helt hvordan endnu :)

4 kommentarer: