mandag den 23. maj 2011

Lynhurtig kylling og grønt i malaysisk curry


Jeg har fundet ud af at comfort-food for mig oftest er thaimad. I går havde jeg en slags skriveblokade/skrivetræthed og det eneste jeg gad var at lave mad! Så først lavede vi pandekager, så et lille semolinabrød, så pærekompot og så skulle vi jo også have aftensmad. Cheffotografen havde i fødselsdagsgave fået sådan en rigtig lækker kurv fyldt med lækkerier fra Løgimose og deri var et glas med en malaysisk udgave af curry. Det skulle prøves! Så hak hak lidt kylling, peberfrugt, gulerod, forårsløg, citrongræs og svitse og svitse med curry'en. Jeg tilsætte også en teskefuld nyindkøbt crunchy peanutbutter - mest for sjov. Det blev faktisk ret godt. En lille dåse kokosmælk blev også tilsæt og det hele simrede lidt mens risene lige sætte sig.


Jeg smagte det til med hoisinsauce, fishsauce og lidt tabasco for der var ikke rigtig ild i den malaysiske curry, den var mere bare krydret og ret forskellig fra den thailandske curry der er frisk og stærk i smagen.
Jeg servede med citronbåde og ris og en øl! Det passer bare så godt til varm, krydret mad.


Stærk thai-basilikum fintsnittet og drysset over havde gjort det en asiatisk restaurant værdig :)

Bonus-info: Malaysisk curry består af: Skalotteløg, solsikkeolie, galangarod, citrongræs, hvidløg, ingefær, gurkemejerod, chili, nødder, koriander, spidskommen og karryblade. Alt er selvfølgelig frisk og så konserveret vha. oliemængden. Efter åbning kan det holde sig 1 uge i køleren, så der kommer flere opskrifter med det!

6 kommentarer:

  1. Tak skal du have :) Din blog er også meget fin og dejlig velbevandret i viden om råvarerne, hvilket også er noget jeg sætter pris på! Viden, viden, viden...

    SvarSlet
  2. Orv, tak for rosen. Er rart at have et sted, at gå hen med det jeg finder ud af - og at der er nogen, der har lyst til at læse med :-)

    SvarSlet
  3. Blev helt paf over det med pangasius-fileterne! Det ryger ikke med hjem igen! Med sejt at Netto har MSC-rødspætter :) Bare bliv ved med at være så miljø-kvalitets-bevidst - det holder altså!

    SvarSlet