tirsdag den 17. maj 2011

Grovtærte med porre, peberfrugt, ærter, løg, kalkunbacon og æg


Vi skulle bare have røræg søndag morgen... Men lige pludselig havde vi 20 skønne økoæg pga. dobbeltindkøb :) Hvad kan man så gøre? Bage chokoladekagEN uden mel! Hmm. Måske en idé til i morgen? Nej, tærte blev det til i aften! En rigtig gammel klassiker som man laver alt for lidt - hold op hvor var det let! Jeg lavede også en tærtedej helt uden smør fordi det simpelthen er lettere. Det værste jeg ved er at smuldre smør i mel - det er så forfærdeligt! Jeg hader det simpelthen og laver derfor også sjældent ting med mørdej, min tålmodighed er for kort!

Grovtærtedej - my way:

1 dl yoghurt
2 spsk olie
1 tsk salt
3 dl grahamsmel
1 dl hvedemel

Bland det hele med en træske. Tilsæt evt. lidt vand eller lidt mel til den får den rette konsistens. Rul den ud på et meldrysset bord. Smør din form, evt. med smør så kanten bliver lidt sprød, det gjorde jeg med min springform. Hvis mit tærtefad ikke var optaget som rabarbertærte-holder ville jeg nok have brugt det, men som udgangspunkt kan du bruge alle fade og former der kan gå i ovnen. Jonglér dejen hen i fadet/formen og lav nogle smukke kanter med dine fingre, bare form til de bliver fint. Nu er du klar til at tilsætte fyldet.

Vi brugte:
1 stor porre
250 g frosne ærter
1 rød peberfrugt
1 løg
2 fed hvidløg
frisk chili
3-4 skiver kalkunbacon
6 æg
2 spsk hytteost
1 sjat mælk
2 tsk basilikum
Masser af peber og salt
Evt. lidt frisk mozzerella eller anden ost


Skær alle grøntsagerne i mundrette stykker, skær baconen i lange tern, hak hvidløg og chili fint. Baldr alle æggene og pisk dem luftige med hytteosten og mælken, tilsæt salt, peber og basilikum. Fordel grøntsagerne, chili og hvidløg jævnt i formen, drys baconen øverst og overhæld det hele med æggeblandingen. Riv lidt emmmenthaler på toppen og bag i 30-35 minutter ved 200 grader. Servér med masser af friskklippet purløg. Klassisk og godt!

2 kommentarer:

 1. Kære Natalie

  Tusind tak for den søde kommentar du lagde hos mig i dag! Det gav mig mulighed for at følge linket tilbage til dig og din lækre blog. Du laver simpelthen den skønneste mad :-)

  Du må love mig at skrive til Kim Schultz her: http://madblogs.dk/kontaktos/ så du kan komme med på listen over danske madblogs og få dine link til dine indlæg der ;-)

  Glæder mig til at følge dig fremover!

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 2. Hej Malou

  Jeg siger også tak for din kommentar, det er en sand ære at få fra sådan én garvet kok og blogger som dig :) Jeg har skrevet til Kim, det virker som en rigtig fin side!

  Kh Natalie

  SvarSlet