torsdag den 31. marts 2011

Koldhævet brød med spelt, havre, rug og majs


Dette brød blev lidt alternativt. Troede jeg. Men det fungerede faktisk overraskende godt sammen. Jeg er netop blevet dedikeret fan af majsmel - sikke en farve, sikke en smag! Det kan virkelig anbefales!
Uden videre omsvøb, opskriften:

5 g gær
1 liter lunken vand
1 tsk salt
2 tsk honning
100 g havregryn
300 g fuldkornspeltmel
100 g rugmel
150 g majsmel
Hvedemel for resten

Opløs gæren i vandet. Rør salt og honning ud. Tilsæt de resterende ingredienser, regulér evt. mængderne som du har lyst. Jeg brugte nemlig en del rester, så jeg kan ikke præcist gøre rede for hvad jeg gjorde :)
Men i hvert fald, hæv i køleren i 10 timer, tror mit hævede i 17 timer og det blev godt! Bag på i 45 minutter eller længere ved 200 grader på en bageplade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar