Sumak. Med ske. |
Sumak er tørrede rustrøde frø af en frugt fra en kraftig busk, der er hjemmehørende i middelhavsområdet.
Det smager citrusagtigt og frisk, men uden at være decideret surt. Det er meget smukt i farven og giver et pift, især i salater. Fx anvendes den i fattoush, en klassisk palæstinensisk salat, men mere om det senere :)
I Føtex, som jeg ellers aldrig handler i, faldt jeg over en gedefriskost og det passede jo fint til det øvrige tema. Og det var overraskende billigt for et håbløst, overpriseret supermarked - dog med et imponerende udvalg og det må være dét man betaler for. Hvilket egentlig er ok.
Fyldte auberginer:
2 auberginer
1 rest kødsovs, i dette tilfælde med bønner og chili
1 halv kugle mozzarella
Bredbladet persille
Auberginer klar til ovnen |
Auberginer klar til at blive spist |
2 skoleagurker
3 tomater
3 stængler bladselleri
Dild
Bredbladet persille
Sumak
Citronsaft
Olivenolie
Salt, peber
Skær agurker og tomater i tern. Skær bladsellerien i små tern, selleri kan godt være lidt dominerende, derfor er det bedst i små stykker. Drys hakket dild og persille over og hæld lidt olivenolie og citronsaft over. Krydr blidt med salt og peber og giv den til sidst et skud sumak! Mums!
Dejlig frisk salat |
Servér de fyldte auberginer med hummus, salaten med sumak, tahincreme, gedeost i stykker, gulerodsstænger og lidt lækkert brød.
Flotte, flotte billeder. Jeg har godt nok lige spist, men bliver helt sulten :-)
SvarSletPs. Tak for blogroll-tilføjelse! Jaaaaa...
Jeg har sendt din ros videre til cheffotografen - og jeg siger tak for kommentaren :) Og ja, din blog er jeg faktisk stor fan af - har netop rost den til skyerne, du skriver bare så velovervejet :)
SvarSlet