![]() |
Sumak. Med ske. |
Sumak er tørrede rustrøde frø af en frugt fra en kraftig busk, der er hjemmehørende i middelhavsområdet.
Det smager citrusagtigt og frisk, men uden at være decideret surt. Det er meget smukt i farven og giver et pift, især i salater. Fx anvendes den i fattoush, en klassisk palæstinensisk salat, men mere om det senere :)
I Føtex, som jeg ellers aldrig handler i, faldt jeg over en gedefriskost og det passede jo fint til det øvrige tema. Og det var overraskende billigt for et håbløst, overpriseret supermarked - dog med et imponerende udvalg og det må være dét man betaler for. Hvilket egentlig er ok.
Fyldte auberginer:
2 auberginer
1 rest kødsovs, i dette tilfælde med bønner og chili
1 halv kugle mozzarella
Bredbladet persille
![]() |
Auberginer klar til ovnen |
![]() |
Auberginer klar til at blive spist |
2 skoleagurker
3 tomater
3 stængler bladselleri
Dild
Bredbladet persille
Sumak
Citronsaft
Olivenolie
Salt, peber
Skær agurker og tomater i tern. Skær bladsellerien i små tern, selleri kan godt være lidt dominerende, derfor er det bedst i små stykker. Drys hakket dild og persille over og hæld lidt olivenolie og citronsaft over. Krydr blidt med salt og peber og giv den til sidst et skud sumak! Mums!
![]() |
Dejlig frisk salat |
Servér de fyldte auberginer med hummus, salaten med sumak, tahincreme, gedeost i stykker, gulerodsstænger og lidt lækkert brød.
Flotte, flotte billeder. Jeg har godt nok lige spist, men bliver helt sulten :-)
SvarSletPs. Tak for blogroll-tilføjelse! Jaaaaa...
Jeg har sendt din ros videre til cheffotografen - og jeg siger tak for kommentaren :) Og ja, din blog er jeg faktisk stor fan af - har netop rost den til skyerne, du skriver bare så velovervejet :)
SvarSlet