søndag den 20. marts 2011

Blommemarmelade med vanilje


Efter nogle uger med pandekagespisning en masse er vi løbet tør for mødres og bedstemødres hjemmesylt. Derfor tænkte jeg at de lidt overmodne blommer dér på bordet godt kunne give nogle glas.


Så jeg skær dem midtover, fjernede stenen og skær dem i tern, kom dem i en gryde, tilsatte lidt sukker, en halv vaniljestang med kornene skrabet ud og stangen røg også med. En spiseskefuld vaniljesukker kom også ved og så lod jeg det ellers bare simre i 20 minutter ca. uden låg. Jeg kom også 1 dl vand og 1 dl citronsaft ved. Næste gang vil jeg nok undlade vandet. Da det smagte dejligt og så fint ud, skoldede jeg tre rene glas, skyllede dem med 1 tsk atamon og kom marmeladen i og lukkede låget godt til lige efter. Så lod jeg dem stå lidt på køkkenbordet og køle af og så i køleren. Mmm... Man skulle næsten lave en omgang pandekager igen snart - bare for at teste :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar