søndag den 13. marts 2011

Studentens søndagsmiddag

En favorit der også kan varieres med hvad man lige har af friske grøntsager, men ellers er det en ret lavet udelukkende af ting fra basislageret (mere om basislagre senere). Det tager ca. 20 min lige at smide sammen og 10 af dem er pastakogetid/simretid :)

250 g grovspaghetti
2 fed hvidløg
2 løg
1 dåse hakkede tomater
2 tsk stærk røget paprika
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 tsk honning
Lidt frisk rosmarin
1 sjat mælk/fløde-dims
Olivenolie
Balsamico
Salt, peber

Variation i dette tilfælde:
1 aubergine
Gedefriskost

Variation i andre tilfælde:
Squash
Parmesan

eller

Peberfrugt
Pecorino

eller: Det hele i en herlig pærevælling

Sæt vandet til pastaen over. Hak løg og hvidløg. Svits i lidt olie. Skær auberginen i tern. Svits med. Tilsæt krydderier. Tilsæt dåsen med tomater. Smag til med balsamico, honning, salt og peber. Tilsæt lidt mælk eller fløde, hvis du synes, det afrunder den syrlighed som hakkede tomater på dåse altid har. Lad simre i 10 min. mens pastaen koger. Server med smuldret gedeost/parmesan og en gulerod.


  

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar