Her er opskriften som er gennemtestet utrolig mange gange og stammer fra en af mine forældres kollegaer, ved dog ikke hvor denne person har den fra og det er så mange år siden. Det er en ok stor portion, men de fungerer faktisk også godt til at fryse ned.
Ingredienser til ca. 27 stk, dvs. 3 bageplader med 9 store cookies på hver.
180 g brun farin eller mørk muscovadosukker
200 g rørsukker
250 g blødt smør
2 æg
250 g mel
150 g (grovvalsede) havregryn
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
200 g grofthakkede nødder, fx hasselnødder
250 g god, grofthakket chokolade
Rør æg, farin og de to slags sukker til ensartet masse. Bland nu alle de tørre ingredienser i en anden skål grundigt sammen og bland så med ægge-sukker-smørmassen. Tilsæt de grofthakkede nødder og chokolade og vær så god: Så er der cookiesdej. Let, hva'?
Sæt 9 kugler dej pr. plade, lettest med en spiseske og tryk dem lidt flade. Der skal være god plads i mellem, da de hæver meget. Bag dem i 15-20 minutter v. 150 grader, men hold øje med dem. De er virkelig gode både lysebrune og chewy eller mørkere og crispy. Man kan evt. variere størrelserne fra plade til plade, og man kan også sagtens finthakke chokoladen og nødderne og lave dem mindre og mere klassisk småkage-agtig.
Disse cookies er meget smukke i farven synes jeg. Jeg hader blege cookies. Derfor: Brug god sukker! |
Cookies'ne kan sagtens nydes lune, fandt vi ud af... Med iskold mælk!
Klassikeren: Cookies og mælk! Bliver livet bedre? |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar