12 boller (ca.)
25 g gær
2 dl yoghurt natural
8 dl vand
lidt salt
lidt honning
3 store gulerødder
herre mange solsikkekerner (ca. 3 dl)
200 g fuldkornshvede
200 g havregryn
Hvedemel
Opløs gær i yoghurt og lunkent vand, tilsæt salt og honning. Riv gulerødderne groft, tilsæt dem.
Tilsæt solsikkekerner, havregryn og fuldkornshvede, rør godt. Nu skal du på arbejde og finde ud af om mine sjussede mål virker. Hvis du har no clue, så tilsæt hvedemel til du har en fast, men klistret dej. Stil til hævning et lunt sted ca. 1 forelæsning, 2-3 timers tid. Varm ovnen op på 210 grader og sæt bollerne på en bagepapir beklædt bageplade (herre godt begreb!), pynt med rigelige mængder solsikkekerner og bag i ca. 40 min. Hold øje og bank på dem, de skal gerne være sprøde.
![]() |
Lyn-uæltede gulerodsboller med uforskammet mange solsikkekerner |
Hvis man gerne vil have gulerodsboller som bageren laver dem, følger man samme fremgangsmåde, men holder lidt igen med fuldkornshveden og tilsætter hvedemel til man kan ælte dejen. Så ælter man mel i til man har en fast dej der kun lige klister-kysser ens hænder, sætter til hævning 2-3 timer. Derefter rulles dejen ud og man former boller, efterhæver dem 30 min, pensler med et sammenpisket økoæg og bager ca. 20-25 min. Den største forskel er efterhævningen og den større mængde hvedemel, der gør bollerne langt mere luftige og sender minder til teboller/fødselsdagsboller - dog med gulerod.
![]() |
Æltet gulerodsdej |
hej
SvarSletKan jeg udskifte solsikkekernerne med noget andet
dem er jeg ikke så vild med.
hilsen Lene