![]() |
Grønt er godt for øjnene! |
Jeg har tre pestoer i mit repetoire: Tomatpesto, persillepesto og basilikumspesto. Den sidstnævnte er den jeg laver mest sjældent! Mest fordi det er svært at opspore god, stærk basilikumplante, de fleste er slatne, slatne små ynkelige potteplanter der dør ligeså snart man sætter den i vindueskarmen! SÅ irriterende. Generelt er alle krydderurter i bundter bedre end dem i potter. Og endelig opsporede jeg basilikum i bundter! Det var dog i den fine, hipster-agtige ende af Istedgade og et bundt kostede 18 kroner.... Så jeg snuppede to. Og der blev også meget pesto!
En anden vigtig pestoingrediens er nogle nødder af en art, til basilikumspesto er pinjekerner et perfekt match! Men vi havde nogle mandler og jeg tænkte at prøve noget nyt, så vi smuttede en håndfuld og brugte dem i stedet. Her er opskriften:
2 bundter frisk basilikum eller den største pottebasilikum du kan finde og alle bladene derfra + stilke
1 håndfuld smuttede mandler eller pinjekerner
1 håndfuld groftrevet parmesan
1,5-2 dl god olivenolie
Saften af en halv citron
Peber, lidt havsalt
Blend det hele godt sammen på din foodprocessor til ensartet pesto. Smag til. Måske mangler der lidt nødder, måske lidt citron? Kog nu en god pasta, eksempelvis frisk fettuccine og servér med den friske pesto og friskrevet parmesan. Simpelt, men helt fantastisk! Det er en sand duft- og smagseksplosion! Solmodne tomater i både passer også fint i det italienske tema.
Man kan også bruge pestoen som dip til lækkert brød eller som tilbehør til alle slags kød, luksustopping til pizza eller fisk!
yeezy 500
SvarSletadidas zx flux
christian louboutin outlet
michael kors outlet store
yeezy boost 350 v2
kobe byrant shoes
nike air max
nike air max 270
birkin bag
canada goose
j2c73x5e38 v7y54i9h08 p5g07e3u29 t4j30j1y73 b4d75d7e99 c6v32o9f28
SvarSlet