fredag den 20. maj 2011

Speltotto med majs, ærter, gulerod og kalkunbacon



Jeg havde en rest unghane-fond i fryseren og den skulle bruges på en totalt wannabe-risotto, mest fordi jeg kun havde speltkerner. Så jeg fulgte næsten fremgangsmåden for risotto bortset fra at da perlespelt ikke indeholder den vilde mængde gluten, skal de ikke masseres cremede på samme måde. Jeg brugte følgende:
Løg og hvidløg. Sådan starter alle gode retter.
2 fed hvidløg
1 løg
250 g perlespelt
1 dl martini eller hvidvin
1 liter god fond
4 gulerødder
200 g frosne majs
200 g frosne ærter
Lidt karry, lidt gurkemeje, lidt pimentón
Salt, peber
1 håndfuld friskrevet parmesan
1 klat smør
4 skiver kalkunbacon


Hak løg og hvidløg. Steg i lidt olie. Tilsæt martini og perlespelt og rør rundt. Tilsæt fonden lidt af gangen og rør - ligesom i risotto, men kun i 5 minutter. Tilsæt krydderierne. De næste 10 minutter tilsætter du bare resten af fonden og lader det simre svagt uden låg. Det dufter godt, hva'? Imens tøer du majs og ærter op, fx i mikroovnen samt skærer gulerødderne i små tern. Efter de 10 minutter tilsætter du grøntsagerne og lader simre yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber, tilsæt parmesanen og lidt smør og læg låget på, tag af varmen og lad den lige "sætte" sig. Imens steger du kalkunbaconen som du skærer i stykker og drysser over ved serveringen.  

Sådan ser det ud. Også børnevenligt. Super meget smag!

2 kommentarer: