tirsdag den 19. april 2011

Biksemad

Mmm... Biksemad. Viggo Mortensens livret. Og min. Især på søndage, det passer bare så godt til søndagsstemning. Dejlig solid mad der smager godt hver evig eneste gang. Og så er det som så mange andre yndlingsretter - varierbart! Denne søndag var det en rest culottesteg fra Forstaden (tak mor!) der udgjorde en rest kød samt nogle små, faste ovnstegte kartofler. Jeg kogte også lidt flere for at supplere. Derudover lavede jeg en lille sprød salat af nogle rester bønnespirer og lidt blancherede grønne bønner samt citronsaft og en smule olie, salt og peber.

Det bedste trick ved biksemad er at stege kartoflerne sprøde i en blanding af lidt smør og lidt olie. Derefter kan man så stege kødet, fx sammen med lidt hakket hvidløg. løg, salt, peber og paprika og denne dag en stor, frisk, rød peberfrugt. Det bedste er selvfølgelig det smukke, økologiske spejlæg og ketchup, worcheister-sauce og HP-sauce!

Ingredienser:

1 stykke stegt kød - efter eget valg. Eller uden. Eller med lidt chorizo eller anden slags pølse af god kvalitet.
500 g kartofler med skræl
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
Lidt god olie
1 klat smør
Salt, peber
Lidt røget paprika
1-2 æg pr. person

Gør som beskrevet ovenfor. OG Voila: Biksemad - verdens mest undervurderede ret!

    

1 kommentar:

  1. Hvad med rødbeden, rugbrød med smør og den mørke øl - det må være prikken over i'et..

    SvarSlet