torsdag den 14. marts 2013

Pizza med tun, ansjoser, oliven og løg

God MSC-mærket tun i olivenolie.

Som et led i ansjos-udfordringen, skulle jeg selvfølgelig prøve at lave en pizza med ansjos. Der kom også tun på, for det synes jeg normalt heller ikke hører til på pizza, men det passer godt ind i dette udfordrings-halløj, og så passer det selvfølgelig også godt sammen med ansjos. Udover dette kom der også sorte oliven, rødløg og kapers på. Resultatet? HELT fantastisk. Glemt alt hvad du tror om tun på pizza og ansjosen generelt. Det er helt forrygende sammenbragt i skønneste forening på pizza.

Først startede jeg med at finde en god tun. Og selv om det er sådan rigtig gennemtærsket kokke-agtigt at sige "Uden gode råvarer, ingen god mad", så passer det altså altid. Og især med tun, som virkelig findes i nogle helt forfærdelige kvaliteter. Jeg tror jeg gav omrking 20 kr. for denne, og jeg fandt den i Superbrugsen. Men ellers er min erfaring at tun i olie fungerer bedst, for ellers bliver det lidt tørt når nu ovnen står på de små 250 grader. Ellers brugte jeg denne opskrift på hhv. dej og tomatsovs. Siden jeg skrev den opskrift for to år siden, har cheffotografen fundet ud af at hvis man lige blender tomatsovsen med en stavblender midt i processen, og så lader den simre yderligere bagefter, bliver resultatet meget autentisk og lækkert.

Ansjosen. En underlig lille fisk, der dog nu er fast inventar i mit basislager.

Så klargøres alle ingredienser...

Ellers brugte vi til 1 tunpizza:

1 portion pizzadej
1/2 portion tomatsovs

1 kugle frisk mozzerella, smuldret eller skåret i mindre stykker
1 rødløg i skiver
1 dåse/glas rigtig god tun i olie
4-6 ansjosfileter, skåret i bittesmå stykker
1/2 almindelig, finthakket løg
1 stor håndfuld sorte oliven, skåret i mindre stykker
Lidt frisk timian
Masser af friskkværnet peber og en god tsk halvsalt i flager
Lidt god olivenolie til at dryppe over til sidst

Man kan næsten ikke se ansjsoserne, og det er heller ikke meningen lige på denne pizza for ansjos-begyndere.
Ellers er det ligetil:

- Rul bunden tyndt og fint ud
- Smør med tomatsaucen
- Fordel mozzereallaen jævnt
- Drys det finthakkede alm. løg udover
- Fordel tunen ansjosen i jævne stykker
- Læg til sidst rødløg, kapers og oliven på
- Krydr med salt og peber og dryp også lidt olie på samt en krydderurt som fx timian eller frisk oregano

Bag ved 250 grader i en forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor god din ovn er. Hold øje.

Vidunderet inden en tur i den varme ovn.
Og klar til at smagseksplosion!

Velbekomme - du vil ikke fortryde denne opskrift, hvis du som jeg blev træt af de samme pizzaer om og om igen, det her, det er noget nyt!

1 kommentar: