tirsdag den 28. august 2012

Fuldkornssnegle med oliven og hvidløg


Denne opskrift stammer fra kogebogen Meyers Bageri, men som sædvanlig fulgte jeg den ikke. Jeg slumpede mig, også som sædvanlig, til en grov fuldkornsdej, lod den koldhæve, rullede den ud og smurte den med blendede oliven og hvidløg - og intet andet. Meget simpelt og meget lækkert til tapas-bordet eller som en lille smagseksplosion til en dejlig suppe.

Jeg skriver opskriften som Meyer laver den:

Dej:
4 dl koldt vand
10 g gær
15 g havsalt
100 g grahamsmel
500 g hvedemel

Opløs gæren i den kolde vand, tilsæt mel og salt og ælt den med din farsrører/dine hænder i 10 minutter eller længere. Lad den hæve natten over i køleskabet.

Fyld:
200 g sorte oliven
5-6 fed hvidløg

Blend oliven og hvidløg sammen med en masse, tilsæt evt. et skvæt olivenolie.

Rul dejen ud i en stor rektangel og smør olivenpuréen jævnt over. Rul sammen på den lange led - akkurat ligesom med kanelsnegle.
Jeg havde også nogle soltørrede tomater på lager - dem blendede jeg sammen med hvidløg til den anden portion. Og gjorde præcis det samme.Virkelig dejlige snegle - godt alternativ til det evindelige flute eller foccacia.

5 kommentarer:

 1. Ej hvor lækkert, det skal prøves :)

  SvarSlet
 2. Det ser virkelig lækkert ud. Jeg er dog inde i en NN-bølge (det er slang for nyt nordisk). Derfor spiser jeg kun nordiske produkter. Jeg tænker at man kan bytte hvidløget ud med ramsløg, men har du nogen gode ideer til hvad der skal istedet for oliven?
  Måske brombær de er jo både sorte og i sæson?
  Nordiske Hilsner
  Ebbe,
  Skovdal

  SvarSlet
 3. Hej Ebbe, tak for din kommentar!

  Ramsløg og brombær? Tjah, det gad jeg da godt spise. Jeg har svært ved at komme på noget der kan give den særlige bitterhed oliven besidder... Så prøv endelig og krydr måske blandingen med lidt salt. Ramsløgskapers kunne sikkert også smage godt!

  Held og lykke med eksperimenterne!
  Venligst Frøken Uldbjerg

  SvarSlet