mandag den 21. maj 2012

Hindbæryoghurt med granola


Morgenmad er nærmest min livret. Jeg kan sagtens finde på at spise morgenmad til aftensmad - det gjorde vi faktisk tit i mit barndomshjem fordi mine forældre arbejdede om aftenen og natten på skift. Så lavede min far ellers havregrød eller risengrød til min bror og jeg - eller bare en masse forskellige former for mysli, cornflakes og diverse andre cerealt baseret kost. Det er bare så hyggeligt med morgenmad!

Jeg spiser aldrig det samme til morgenmad, så jeg søger altid ny inspiration. Selvfølgelig har jeg nogle klassikere jeg altid vender tilbage til. En af de bedste morgenmadsblog (måske også den eneste?) er uden tvivl simply breakfast, den er så enormt inspirerende og skøn at bladre sig igennem.

Dette morgenmåltid er ganske simpelt og hurtigt at lave. Hindbæryoghurten er egentlig bare en god yoghurt natural eller skyr eller ymer eller hvad-har-vi og en ordentlig håndfuld frosne/friske hindbær samt lidt vaniljesukker. Granolaen er som alt andet slumpet, men faktisk lavet på stedet (inspireret af min bachelormakker):

5 dl yoghurt
2 håndfulde hindbær
1 spsk vaniljesukker

Hæld yoghurten op i en skål sammen med vaniljesukker og (stav)blend hindbærerne i til det hele er fint og ensartet. Smag til.

1 dl havregryn
1 dl byggryn
1 par spiseskefulde hørfrø
1 par spiseskefulde solsikkekerner
5-6 store dadler
1 lille håndfuld mandler

Dadlerne klippes eller skæres i mindre stykker. En rummelig pande varmes op og alt tilsættes og ristes under omrøring til det dufter. Det køler hurtigt af ved at hældes på bagepapir eller en tallerken. Granolaen eller myslien kan selvfølgelig laves dagen før eller man kan bruge en der er købt.

Det er jo ikke ligefrem raketvidenskab, men derimod frisklavet og det gør altså en enorm forskel!
Både smags- og sundhedsmæssigt.

Den morgen jeg lavede dette, havde jeg også lige presset nogle friske appelsiner som jeg serverede til friskkværnet og friskbrygget stempelkaffe sammen med dagens avis! Så bliver starten på dagen knap bedre.

3 kommentarer:

  1. Uhm, det ser lækkert ud. Brugte dog de sidste frosne blåbær fra sommerhuset. Det smagte super godt. Tak for god inspiration.
    Mvh nina (på barsel)

    SvarSlet
  2. Uh, det ser godt ud.
    Jeg har det præcis på samme måde med morgenmaden - det kan næsten blive et helt ritual. Elsker selv ylette eller A38 med frisk frugt eller bær og ristede hasselnødder eller mandler, selvfølgelig fuldt op af en god kop kaffe og en frisk avis.
    Så kan dagen bare komme an!

    - Sikke en fin blog, i øvrigt:)

    SvarSlet