tag:blogger.com,1999:blog-68207227538210862822024-03-14T15:23:15.821+01:00Frøken Uldbjergs KøkkenUprætentiøs og madglad blog med gastronomiske mirakler på budgetFrøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.comBlogger150125tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-41370802929759463652013-10-16T20:42:00.000+02:002013-10-16T20:42:00.090+02:00Minilagkager med hvid chokoladeflødecreme og hindbær
Altid en start at stille ingredienserne frem og danne sit et overblik.
Jeg bliver snart et kvart århundrede, og det kræver altså forglemmelse. Fx i champagne og kage. Så det gjorde jeg. Jeg elsker lagkage, men synes også det altså bliver så tungt. Derfor lavede jeg disse minilagkager som blev absolut bedårende og tøsede. Jeg lavede en virkelig dejlig creme med hvid chokolade og vanilje som jegFrøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-87709831529788308692013-10-15T15:15:00.000+02:002013-10-15T15:15:00.968+02:00Stegte ris med kylling, spidskål, porre, fennikelfrø, grøn karry og æg
VIRKELIG gode og aromatiske. I forbindelse med min
madplanlægning, fik vi mexicansk en dag med ris i og resterne blev brugt til
denne fantastiske ret.
Vi brugte følgende:
1 lille løg
2 fed hvidløg
1/2 spsk grøn karrypasta
2 kyllinglårfileter (eller 1 brystfilet eller hvad du nu
synes)
2 spsk kyllingbouillon (eller en kvart bouillonterning)
2 spsk østerssauce
1 spsk fennikelfrø, Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-43230515077218580942013-10-13T00:14:00.000+02:002013-10-13T00:14:00.038+02:00Muffins med pære, hindbær, hvid ckokolade og lakrids.
<!--[if gte mso 9]>
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
DA
JA
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-56359420692878523862013-10-12T14:05:00.000+02:002013-10-12T14:05:00.256+02:00Penne med stegt kylling, hvidløg, cherrytomater, rød peberfrugt, mozzerella, og frisk basilikum
Her er den fantastiske ret som vi lavede med resterne af den helstegte kylling. Det var faktisk for en gangs skyld cheffotografen der lavede
retten, men han gengav rimelig nøjagtigt hvordan han gjorde:
300 gram penne af god kvalitet
3 fed hvidløg
1 løg
1 håndfuld cherrytomater
1 rød peberfrugt
helstegt kylling af 1 stort bryst samt en masse smagfulde
rester fra skroget
3 Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-44471305233956533952013-10-10T16:49:00.000+02:002013-10-10T16:49:00.821+02:00Papas arrugadas og rød peberfrugtcreme
... Eller kanariske, rynkede kartofler.
En klassisk tapasret der stammer fra Kanarieøerne. Typisk
bruger man små kartofler med den smukkeste røde skræl der dyrkes lokalt i den
rige vulkanjord og koger dem i vand med ekstra salt. Resultatet bliver
kartofler med en rynket skræl og et tyndt lag af salt udenpå. Dem dupper man så
i mojo rojo – en peberfrugtcreme. Det smager helt vidunderligt. Så Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-89298134587999717182013-10-09T19:30:00.004+02:002013-10-09T19:30:55.469+02:00Helstegt kylling – på hverdagsmåden
Jeg have længe haft lyst til at helstege en kylling. Der er
bare et eller andet tilfredsstillende i at klargøre et helt dyr og tilberede
det, det griber nok i noget urmenneskeligt i mig. Jeg
traskede ned i min lokale Irma og kiggede lidt på udvalget. Det blev en
konventionel (gisp!) krabat på 1600 gram – så forhåbentlig har den fået lov til
at leve lidt længere end sine mindre brødre. Du kan Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-36188521049223679912013-10-02T17:07:00.000+02:002013-10-02T17:07:00.716+02:00Et basislagerDet er ingen hemmelighed at jeg er studerende. Det er cheffotografen også, og vi bor sammen. Vi er dermed en husstand på to mennesker med noget begrænset indkomst. Hvis der er noget jeg har rigtige gode erfaringer med, er det betydningen af et godt basislager. Mit er ret velassorteret, og koster selvfølgelig lidt af det månedlige budget at "vedligeholde".
På en god uge kan vi derfor nøjesFrøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-85468408921109864612013-09-30T15:30:00.000+02:002013-09-30T15:30:03.945+02:00Granola med quinoa, kokos, citron og vanilje
"Granola" lyder bare pænere end "müsli" - og i min verden er forskellen også til høre lidt konkret på ordlyden. Granola lyder lækkert, sundt og sprødt, måske endda en lille smule eksotisk og krydret. Müsli lyder støvet, tørt, tysk, praktisk og af rosiner der er helt hårde. Denne meget lækre og lidt anderledes opskrift fandt jeg ved et tilfælde på denne meget fine og inspirerende blog. Det er Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-25212369746036155482013-09-29T22:35:00.004+02:002013-09-29T22:35:52.816+02:00Æblemost
Så er det for alvor efterår. Oktobermåned er lige om hjørnet, bladene falder af træerne og forandringer sker. Også i mit liv. Min lille blog her har ligget i dvale i mange måneder, ja, næsten et helt år. Dette skyldes forskellige ting, men mest af alt et fuldtidsjob som pludselig kom dumpende og sugede min tid til sig, og overlod mig meget lidt energi til indkøb og madlavning, og slet ikkeFrøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-46131438827940415092013-03-14T16:15:00.000+01:002013-03-14T16:15:00.344+01:00Pizza med tun, ansjoser, oliven og løg
God MSC-mærket tun i olivenolie.
Som et led i ansjos-udfordringen, skulle jeg selvfølgelig prøve at lave en pizza med ansjos. Der kom også tun på, for det synes jeg normalt heller ikke hører til på pizza, men det passer godt ind i dette udfordrings-halløj, og så passer det selvfølgelig også godt sammen med ansjos. Udover dette kom der også sorte oliven, rødløg og kapers påFrøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-15650829540942410452012-11-04T15:44:00.003+01:002012-11-04T15:44:54.516+01:00"Orecchiette" med broccoli
Denne ret er fra Jamie Olivers kogebog "Jamies mad på 30 minutter" - en slags konceptkogebog, hvor man skal kunne lave en hovedret med tilbehør og/eller en lille dessert på omkring 30 minutter. Bogen er rigtig fin og inspirerende, og beskriver arbejdsgangen i køkkenet i stedet for bare en decideret opskrift.
Jeg faldt pladask for denne ret, for broccoli er svær at gøre rigtig spændende. DetFrøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-16838573827039877772012-09-10T20:40:00.000+02:002012-09-10T20:40:43.798+02:00Stegte Le Puy-linser
Dette var et eksperiment, som faktisk blev ganske vellykket. Vores madbudget er ikke det mest imponerende, så nogle dage skal det bare være hurtigt, sundt, nemt og billigt. En pose Le Puy-linser lå og stirrede i skabet, som jeg havde købt i et anfald af sundhed, men aldrig fået brugt. Grønne linser og røde linser er fast inventar og bruges jævnligt som jævner og fyld i især supper. Le Puy er Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-5425288541160552352012-08-30T03:30:00.000+02:002012-09-10T20:41:23.982+02:00Sauce de Béarnaise
En ægte klassiker! Og ærligt talt, en af mine yndlingssaucer. Og ligesom med mange andre klassiske opskrifter, fx den ærefrygtindgydende crème brûlée, så er det slet ikke så svært som man går og tror. Det er bare med at overkomme sin frygt for at fejle og komme i omdrejninger. Jeg læste mange opskrifter på béarnaise igennem inden jeg endelig besluttede mig for at bruge Brødrene Prices, Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-90516626223660684272012-08-28T20:54:00.002+02:002012-08-28T20:54:52.706+02:00Fuldkornssnegle med oliven og hvidløg
Denne opskrift stammer fra kogebogen Meyers Bageri, men som sædvanlig fulgte jeg den ikke. Jeg slumpede mig, også som sædvanlig, til en grov fuldkornsdej, lod den koldhæve, rullede den ud og smurte den med blendede oliven og hvidløg - og intet andet. Meget simpelt og meget lækkert til tapas-bordet eller som en lille smagseksplosion til en dejlig suppe.
Jeg skriver opskriften som Meyer laver Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-57234870156684497962012-05-21T23:36:00.002+02:002012-05-21T23:36:33.059+02:00Hindbæryoghurt med granola
Morgenmad er nærmest min livret. Jeg kan sagtens finde på at spise morgenmad til aftensmad - det gjorde vi faktisk tit i mit barndomshjem fordi mine forældre arbejdede om aftenen og natten på skift. Så lavede min far ellers havregrød eller risengrød til min bror og jeg - eller bare en masse forskellige former for mysli, cornflakes og diverse andre cerealt baseret kost. Det er bare så hyggeligtFrøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-56013078676786789852012-04-24T04:30:00.000+02:002012-04-24T04:30:01.077+02:00Kyllingefond
Da jeg engang for mange år siden var i praktik på Restaurant Saison i Hellerup hos selveste Erwin Lauterbach (som allerede i 80'erne begyndte at tale om lokale, danskproducerede råvarer der skiftede med årstiderne, grøntsagerne i fokus osv. - langt inden et vist nordisk madmanifest så dagens lys), var lektion nr. 1: Kog en fond. Det er basalt og essentielt i rigtig mange retter. Jeg bruger Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-80422787541811246882012-04-22T20:00:00.000+02:002012-04-22T20:00:11.220+02:00Crumble med æbler, blåbær, brombær og nougat
Jeg elsker crumble'r! Princippet er ret simpelt: Noget med en frugt eller bær nederst og så et sprødt låg af havregryn, smør og sukker og nødder. Det går næsten aldrig galt. Det er sådan en dejlig nem dessert og man kan bruge hvad end der ligger og ser lidt slatent ud i frugtskålen. Denne søndag var det et par æbler samt en lille rest blåbær og brombær i fryseren. Og så havde jeg også noget Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-40421376775479573732012-04-22T14:18:00.001+02:002012-04-22T22:43:12.924+02:00Knoldselleri med dadler, mandler, mynte
Man siger noget, og gør noget andet. Jeg ville blive en god politiker! NU er bloggen lidt mere tilbage end før - mest pga. MASSIV efterspørgsel fra familie, venner og bekendte. Det varmer virkelig meget og var egentlig også overraskende hvor mange der egentlig fulgte med. Skønt.
Denne opskrift er virkelig dejlig og stammer fra min favoritkogebog - Suværene Succeser som jeg tidligere har Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-41684981204140423092012-02-27T00:08:00.001+01:002012-02-27T00:08:32.841+01:00Rosenkålssalat
Rosenkål er en klassisk haderet. Jeg har nu aldrig hadet dem, min far var god til aldrig at overkoge dem. Derfor er det en skrøne og den er hermed aflivet! Nå, ikke? Så vil denne salat helt klart få dig overbevist! Her er rosenkålene rå, og i rigtig smukt selskab med parmesan og citron.
Egentlig fik jeg salaten serveret som en forret med lækker parmaskinke og groft surdejsbrød efter denne &Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-55058473026998391042012-02-20T18:23:00.002+01:002012-02-21T00:41:20.157+01:00Frøken Uldbjerg.... vender tilbage
Kære læsere, familie og venner.
Frøken Uldbjergs Køkken har ikke lavet indlæg i næsten 4
måneder nu. Det er der mange forskellige grunde til, jeg har eksempelvis
skrevet og afleveret min bacheloropgave i den periode. Men den væsentligste
grund er at Bloggers Delight kontaktede mig sidst i september og tilbød mig og
bloggen en kontrakt hos dem. Jeg tænkte over bloggen og dens fremtid i et parFrøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com15tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-8371785268843848202011-10-28T01:04:00.000+02:002011-10-28T01:05:21.165+02:00Baba ganoush og mezze/tapas/antipasti
Baba ganoush løber hermed med prisen for den sjoveste titel på noget spiseligt. "Auberginepuré a la Levanten" lyder bare ikke helt så lækkert. I Levanten spiser de rigtig meget baba ganoush da det indgår i arabisk mezze, altså et slags forretsbrød med mange forskellige dips, salater og pitabrød. Jeg havde lavet en ordentlig omgang baba ganoush til nogle kyllingespyd, men da vi simpelthen ikke Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-8077282107371828622011-10-23T21:29:00.003+02:002011-10-23T21:29:57.434+02:00Nordisk carbonara
Nordisk carbonara! Jeg synes selv det er ret genialt: En let, fiberfyldt og sprød udgave af en af mine yndlingsretter. Rimelig enkel tilføjelse: Nemlig fintsnittet hvidkål og lidt tørret ramsløg og et enkelt løg. Der er heller ikke æg i retten, men bare lidt fløde. Super hurtig hverdagsret som også sagtens kunne laves uden fløde eller med spidskål i stedet.
Til 2 personer
250 g pasta Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-61873611616953281092011-10-17T02:00:00.000+02:002011-10-17T00:09:31.380+02:00Ærtesuppe med sprød parmaskinke og rugbrød
Jeg er jo studerende og det indebærer (åbenbart) at man på et tidspunkt skal skrive en såkaldt bacheloropgave. Jeg har valgt at arbejde sammen med en medstuderende, så skal de små 45-55 sider da nok skrive sig selv! Vi har besluttet at forsøge at gøre processen rigtig god og laver derfor også ofte mad til hinanden eller sammen. Fredag var ingen undtagelse og min makker foreslog ærtesuppe! Frøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-15504921465271596032011-10-10T00:47:00.004+02:002011-10-10T00:47:51.170+02:00Sandwichbrød med majs
Nogle gange skal man bare have et saftigt, let og lækkert sandwichbrød. Det var også grundideologien bag dette brød med majsgryn, som dog blev noget bastant i det. Det passede dog forrygende til Clubsandwich eller for den sags skyld, en god omgang BLTs (BaconLettuceTomato) eller "fattigmandsclubsanwich" kunne det også hedde. Jeg ved ikke hvorfor jeg bare synes at majs og kyllingFrøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-6820722753821086282.post-65012665104850741032011-10-06T21:03:00.001+02:002011-10-06T21:03:11.582+02:00Rabarber-blommemarmelade
Rabarber og blommer passer rigtig godt sammen i en marmelade. Tro mig. Bangs marmelader laver nemlig også versionen så vidt jeg husker. Begge dele er ret syrligt, men blommer har en slags fedme der passer fantastisk til rabarbers trådede, rå syre. Sukker og vanijle er selvfølgelig uundværligt - men sådan er det med alle marmelader. Farven blev helt fantastisk smuk - tilståelse, det er måske toFrøken Uldbjerghttp://www.blogger.com/profile/18139477356371648078noreply@blogger.com3